Thalassa Sea & Spa – Novotel Dinard

Of ik met Elle Magazine België en ‘Rendez-vous en France’ een wellness ervaring wil mee maken in het Thalassa Sea & Spa hotel Novotel in Dinard, Frankrijk?? Zo’n vraag hoef je mij geen twee keren te stellen! Hier maak ik gewoon tijd voor. ‘Herbron jezelf’ staat op mij ‘to do list’, dus zo heb nog een puntje dat ik met veel plezier zal aanvinken!
Ik mag dus reizen richting Dinard, een stadje aan de kust van Bretagne. Ik deed wat research en het maakt mijn verwachtingen heel hoog. Het is een dorpje dat rond 1850 heel wat rijke families aantrok. Ze bouwden er hele dure villa’s. Velen hadden een subliem zicht op de zee. Die villa’s uit de Belle Epoque staan nog steeds te pronken langs de kustlijn. Wat historie interesseert met zeker, dus ik ben heel erg benieuwd om Dinard met al zijn geschiedenis te gaan bewonderen.
Het Thalassa Sea&Spa, Novotel is gelegen, jawel, ook aan deze kustlijn! Dan wel niet in Belle Epoque stijl, maar leuk modern. Ik kan niet wachten tot ik het kan ontdekken.
De weg naar Dinard leggen mijn man en ik af met de wagen. Een leuke manier om ‘la douce France’ een beetje beter te leren kennen, vooral als je wat durft afwijken van de gewone grote wegen. Zodra we de kustlijn kunnen volgen, doen we dit ook. Zo komen we heel wat leuke en charmante kuststadjes tegen. Of het nu charmant is of niet, het is in ieder geval imposant. Le Mont Saint Michel ligt niet ver van Dinard en is ook wel een bezoekje waard. Ik ben maar tot aan de rand geweest. Een klim naar boven zal voor een ander keertje zijn. Ik wil kost wat kost richting Thalassa, want ‘the beauty queen needs her treatments’!!

DSC00029 (1280x960)
Wat vermoeid van de vele kilometers rijden, komen we aan in het hotel. Een vriendelijke lach van de dame achter de balie maakt me al wat meer wakker. We krijgen uitleg over het hotel en ik krijg mijn planning voor morgen voorgeschoteld. Thalassa therapie om “U” tegen te zeggen. Vooral van het woord ‘massage’ word ik al ontspannen. De persverantwoordelijke leidt ons rond en brengt ons tot bij het Thalassa gedeelte. Sauna, hamam, zwembad, ‘Parcours Marin’. Dit laatste is een groot bad vol met jetstralers (beetje als een enorme jacuzzi maar geen gewone ‘broebeltjes’ dan). Je legt een parcours af in het bad. Bij ieder punt masseren ‘jetstralen’ een deel van je lichaam. Op het einde van het parcours stap je ontspannen uit het bad. Zaaaaaaaaalig!! Ik mocht dit ervaren op de eerste avond. Genieten…

DSC00083 (1280x960)
Het avondmaal gaat door in een restaurant met natuurlijk, zicht op zee. ‘Zonsondergang op een bedje van vis’, heerlijk om de avond mee te eindigen. Zo kruip ik vlug onder de wol. Beauty behandelingen kunnen namelijk ook niet zonder beauty sleep. Dus… “slaap zacht”!

DSC00087 (960x1280)DSC00089 (1280x960)

#rendezvousenfrance #wellnessElle