Thalassa therapie in Dinard.

De dag van de ontspanning is aangebroken!!! Met een glimlach sta ik vandaag op en ik krijg hem niet meer weg. ‘Les soins’ zoals ze op z’n Frans zeggen, staan vandaag op mijn programma! Na mijn fantastische ervaringen vorig jaar, in het Thalassa hotel Sofitel in Biarritz, zijn mijn verwachtingen heel erg hoog. Voor zover ik mezelf al een ‘kenner’ mag noemen (humhum…), ik weet intussen al welke ‘geneugten’ Thalassa met zich mee kan brengen…
Ik start met ‘Algotherapie’. Mijn hele lichaam wordt ingesmeerd met een warme, dikke, groene pasta. Het ruikt echt naar algen. Ik zie eruit als zeewier en ik ruik naar een mosselbank. De algen geven een prikkend gevoel. De verzorgster ziet het aan mijn ogen en zegt dat het energie is, wat ik voel. Na een tijd ebt dit prikkend gevoel wel weg. Ik word ingewikkeld in een plastiek folie en krijg een korte hoofdmassage. “Pour le bien-être”, wordt me gezegd. Zaaaalig gevoel!! Ik word even alleen gelaten. Een relaxmuziekje wiegt door de kamer en ik wieg weg… Bijna naar dromenland…
Na de Algenbehandeling voelt mijn huid wel zacht aan. Heel erg gevoed ook. Een goed begin!
‘Bain de mer hydromassage’
Mijn volgende Thalassa ervaring wordt een hydromassage bad. Ik dompel me in lekker warm water, kussentje achter mijn nek. Maar dit is niet alles neen, De verzorgster duwt op dat moment op enkele knopjes en de jets kriebelen mijn voeten. Die jetstralen stoppen weer en andere beginnen op een andere plaats. Zo gaat het maar verder en verder tot mijn hele lichaam gemasseerd is. Daarna begint het weer van vooraf aan… en opnieuw… Zalig ontspannend!

DSC00123 (1280x960)
Na deze therapie mag ik naar ‘La Tisanerie’. Hier krijg ik een verkwikkende thee, een mengeling van alle helende kruiden waar je maar aan denken kan. Ik rust wat uit met mijn theetje op een ligstoel en neem mijn nieuwe ELLE bij de hand. Gezellig mijn magazine lezen, dit is een therapie op zich!

DSC00125 (1280x960)DSC00124 (1280x960)

‘Détente sous pluie Marin’
La pluie! Jaja, het gaat regenen! Maar geen koude motregen, nee, nee. Ook geen regenstorm, maar een ontspannend en masserend warm regenvlaagje op mijn benen en rug. Ik wist niet dat regen zo heerlijk kon zijn!

‘Massage’
Massage… Eén woord, zonder veel meer. Maar het zegt het helemaal! Een vriendelijke dame met poederzachte handen neemt mijn rug en benen onder handen. Zoooo zalig, echt zoooooooooooooo zalig!! Ik word zo relaxed dat ik er bijna van vergeet te ademen! Die dame heeft heilige handen. Ze lacht even wanneer ik het haar vertel. Waarschijnlijk heeft ze deze woorden wel nog gehoord. Het is officieel, dit is mijn nummer één verzorging voor vandaag!

DSC00130_2bf

Jammer genoeg zit het erop. Ik heb er van genoten en ik was precies niet de enige. Toen ik zat te wachten op mijn beautybehandelingen, zag ik hier en daar iemand uit de ruimtes komen. Allemaal ontspannen, soms nog wat versuft in het moment. Het brengt je allemaal zo tot rust en laat jezelf hervinden. Even terug in contact komen met je eigen lichaam in alle drukte en veelheid van de dingen. Echt een aanrader!!